Innovation og entreprenørskab

Innovation og entreprenørskab er på skoleskemaet i Næstved.

I Næstved er vi vilde med opfindere, iværksættere og entreprenører. Derfor lærer vores skoleelever alt om innovation og entreprenørskab. De deltager blandt andet i lokale og nationale konkurrencer og samarbejder med det lokale erhvervsliv.

Innovation og entreprenørskab opstod som tværgående tema i alle fag i forbindelse med skolereformen – en reform som i den grad rykker i Næstved.

Opfinderkonkurrencen EDISON

Hvert år deltager op mod 685 elever fra Næstveds 6. og 7. klasser i den landsdækkende opfinderkonkurrence Edison. Lokalfinalen i Næstved imponerer hvert år de ca. 45 dommere fra det lokale erhvervsliv. Eleverne kan nemlig både udvikle produkter og koncepter, som de bagefter formidler for dommerne og de andre deltagere.

LEGO Space Challenge

Fra 2017 tilbyder Næstved også et brag af en læringsfest i form af LEGO Space Challenge for alle kommunens 5. klasser. Her dystes i robotprogrammering, mekanik, konstruktion og formidling. Eleverne elsker det. ”Det er de bedste matematiktimer, jeg har haft,” siger en elev fra Lille Næstved Skole afd. Hyllinge til Sjællandske.

Byg en By

Hvert år kan elever fra 8. og 9. klasse udvikle prototyper på bæredygtige byer i samarbejde med EUX og HTX. Hands on undervisning, der forbereder eleverne til den nye fællesfaglige naturfagsprøve på eksemplarisk vis.

Forbrug med omtanke

Elever i indskolingen lærer om affald i samarbejde med Yderzonen på Affald+, og gennem innovative processer hjælper de kommunens Team Affald med at finde løsninger på, hvordan lokale beboere i udvalgte boligområder kan blive endnu bedre til at sortere deres affald i nye fraktioner.