Passer de godt
på mit barn?

Når du flytter til Næstved, bliver du nabo til gode og trygge dagplejer, børnehaver og integrerede institutioner.

Næstved Kommune er et oplagt sted for børnefamilier at slå sig ned. Og når man kommer som ny familie til en ny kommune ligger det selvfølgelig ens hjerte nært, at man kan få de små poder passet. Når du bliver nabo i Næstved, er det ikke noget, du skal bekymre dig om. Vi har pladsgaranti, og det betyder, at du altid er sikret en plads til dit barn, når du flytter til kommunen.

Engagerede pædagoger

I Næstved er vi rigtig stolte af vores pædagoger. De gør alle et kæmpestort stykke arbejde for at give børnene en god dag – hver dag. Derfor kalder vi vores dagsinstitutioner for dagtilbud – i stedet for pasning. Vores pædagoger gør nemlig en meget større indsats end blot at passe på børnene. De synger, danser, leger, tegner, spiller, læser, trøster, putter, fjoller, laver motorik og oplever naturen sammen med børnene. Alt sammen for at give tryghed, nærvær, omsorg og stimulans til vores allerkæreste.

Barnet i centrum

Noget af det, vi i Næstved er specialister i, er at give dit barn en god og tryg start på dagen. I samarbejde med Aarhus Universitet og Danmarks Pædagogiske Universitet har vi deltaget i et forskningsprojekt, som netop handler om en god start på dagen for Næstveds yngste borgere. Læs mere om ”Barnet i centrum”.

Sprogklog med ble på

Udviklingen af sproget hos de helt små børn har stor betydning for, hvordan børnene klarer sig senere i livet. Derfor gør vi i Næstved Kommune en ekstra stor indsats for at støtte alle børn i deres sproglige udvikling. “Sprogklog med ble på” er en stor kampagne, som vi netop har gennemført i dagplejen i samarbejde med sprogvejledere og forældre, og som fortsætter i Næstveds vuggestuer.

Fortællinger på Rønnebæksholm

De ældste børnehavebørn fra 10 daginstitutioner har sammen med deres pædagoger besøgt vores meget anerkendte kulturinstitution Rønnebæksholm. I samarbejde med en kunstner skabte de kunstneriske billeder, skyggebilleder og ikke mindst ”volapykker” – små farverige figurer. På fornemmeste vis blev projektet afrundet med fernisering for stolte forældre og mindst lige så stolte børn og pædagoger. Børnene er blevet bedre til at udfolde sig kreativt, pædagogerne har fået nye værktøjer til kreativ udfoldelse i dagligdagen, og forældrene er blevet inspireret til, hvordan de kan inddrage kunst og kreativitet i hjemmene.

Se Næstveds dagtilbud her